green_filagroup_pencil-2.png

Η περιβαλλοντική μας δέσμευση

Ο σεβασμός για το περιβάλλον και η διατήρησή του είναι κάτι περισσότερο από μια δέσμευση. Είναι ένα δώρο που κάνουμε για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές.

 

Οι πεποιθήσεις μας

Η αλλαγή ξεκινάει με εμάς. Για το λόγο αυτό, οι επιλογές μας καθοδηγούνται πάντα από τη δέσμευση για μια μορφή βιώσιμης ανάπτυξης που διασφαλίζει τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Όλοι όσοι εργάζονται στην ομάδα μας μοιράζονται αυτές τις αξίες και διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας κάθε μέρα.

Οι εργοστασιακές μας εγκαταστάσεις

Διεξάγουμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες με σεβασμό στο περιβάλλον. Αυτό αρχίζει με την παρακολούθηση του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις πρώτες ύλες, την κατανάλωση ενέργειας και νερού και τις εκπομπές μας, καθώς επίσης παρακολουθούμε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο διαθέτουμε τα απόβλητά μας και την ενεργειακή μας απόδοση. Έχουμε οικοδομήσει τα εργοστάσιά μας μακριά από προστατευμένες τοποθεσίες και περιοχές με υψηλά επίπεδα βιοποικιλότητας και εφαρμόσαμε συστήματα και διαδικασίες που προστατεύουν το περιβάλλον, την περιοχή και το οικοσύστημα. Οι μονάδες παραγωγής μας χρησιμοποιούν κυρίως ηλεκτρική ενέργεια, ατμό και φυσικό αέριο για διαδικασίες ψύξης και θέρμανσης και παρακολουθούμε συνεχώς τρόπους μείωσης της κατανάλωσης. Σήμερα, το ένα τρίτο της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία των εργοστασίων μας προέρχεται από βιομάζα. Για την παραγωγή χαρτιού, χρωμάτων, την παραγωγή σε πλαστοζυμαράκια και κιμωλιών, χρησιμοποιούμε νερό. Παρακολουθούμε συνεχώς την κατανάλωση αυτού του σημαντικού πόρου χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα συστήματα που μπορούν να περιορίσουν τη χρήση του στο απόλυτο ελάχιστο.

Οι πρώτες ύλες μας

Στα εργοστάσια μας επιλέγουμε προσεκτικά τις πρώτες ύλες μας και προωθούμε τη χρήση αυτών που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Αυτά περιλαμβάνουν ξύλο, το κύριο υλικό στις διαδικασίες παραγωγής της εταιρείας μας, που χρησιμοποιούνται για μολύβια, κραγιόνια και ίνες για την κατασκευή χαρτιού, πλαστικό, που χρησιμοποιείται για στυλό, υπογραμμιστές και πολλά αξεσουάρ και δοχεία και άμυλο, που χρησιμοποιείται για χαρτιά και πηλό μοντελοποίησης.

Τα προϊόντα μας

Ως μέσο διασφάλισης της περιβαλλοντικά υπεύθυνης ανάπτυξης των προϊόντων μας, έχουμε θεσπίσει εσωτερικές διαδικασίες για την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων, τη μείωση των συσκευασιών μας και τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων των προϊόντων μας για να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής τους και να μειώσουμε περαιτέρω τα απόβλητα. Χρησιμοποιούμε πάντα ξύλο από καλά διαχειριζόμενα και βιώσιμα δάση για την παραγωγή των μολυβιών, ξυλομπογιών και χαρτιού. Η διαδικασία πιστοποιείται από την πρώτη ύλη - ξυλεία - μέχρι το τελικό προϊόν. Επιπλέον, εδώ και μερικά χρόνια ερευνούμε τη χρήση βιοπλαστικών και έχουμε κατορθώσει να χρησιμοποιήσουμε βιοπλαστικά στις διαδικασίες παραγωγής - το υλικό αυτό προέρχεται από ζαχαροκάλαμο, μια πλήρως ανανεώσιμη πηγή. Το 2019 εφαρμόσαμε την παραγωγή των πρώτων προϊόντων μας με βιοπλαστικά.

Η παραγωγή βιοπλαστικών συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2, ένα από τα κύρια αέρια θερμοκηπίου.

Έχουμε ξεκινήσει με τα καινούργια μας ανθεκτικά πακέτα για σχολεία, τα Giotto school packs και τα ποτηράκια με 100% ανακυκλώσιμα βιο-πλαστικά, τα οποία ήδη παράγονται και διανέμονται. Αυτό το σημαντικό βήμα προόδου ανοίγει το δρόμο για νέες εφαρμογές για αυτό το υλικό και την αυξημένη χρήση του σύμφωνα με την καταλληλότητα του για τα προϊόντα του Ομίλου.

*Το ανανεώσιμο συστατικό ή το περιεχόμενο βιολογικής βάσης στα προϊόντα μας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας το ποσοστό του ισοτόπου 14C, το οποίο δεν υπάρχει στα πλαστικά πετρελαίου. Η τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής γι 'αυτό είναι η ASTM 6866, η οποία «προσδιορίζει τη βιολογική βάση των στερεών, υγρών και αερίων δειγμάτων χρησιμοποιώντας ανάλυση ραδιενεργού άνθρακα».

sito_greenproject_grafico_en.jpeg

Έχουμε πάντα επενδύσει στην ποιότητα των προϊόντων μας για να βελτιώσουμε την απόδοσή τους και την ασφάλειά τους. Η μακροζωία και η απόδοση του προϊόντος συμβάλλουν στη μείωση των αποβλήτων. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα: οι μαρκαδόροι μας γράφουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επειδή οι μύτες τους είναι σκληρές και δεν παραμορφώνονται και τα μελάνια που χρησιμοποιούμε δεν στεγνώνουν ακόμη και αν τα στυλό έχουν μείνει χωρίς τα καπάκια τους επί αρκετές ημέρες. Τα μολύβια και τα κραγιόνια μας είναι κατασκευασμένα με συμπαγές, συμπυκνωμένο μόλυβδο το οποίο μεταφέρει αμέσως το χρώμα σε χαρτί, ενώ παράλληλα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι κόλλες μας είναι συμπαγείς και μεταφέρουν τη σωστή ποσότητα κόλλας στο χαρτί. Οι τέμπερες μας έχουν ένα συμπυκνωμένο και πλούσιο χρώμα και με μικρές ποσότητες προσφέρουν εξαιρετική απόδοση. Και τα στυλό, οι υπογραμμιστές και οι μαρκαδόροι μας αποθηκεύουν μια σημαντική ποσότητα μελανιού και έχουν μια μακρά διάρκεια γραφής.

siti_produttivi_1-3.png

Καλύτερη ποιότητα σημαίνει καλύτερη απόδοση και λιγότερα απόβλητα -
μια φιλοσοφία που διαπερνά όλα όσα κάνουμε σήμερα.

pencil-green.png

Η επιλογή υλικών συσκευασίας είναι ένα άλλο βασικό μέρος ενός βιώσιμου μέλλοντος. Γι 'αυτό μειώνουμε τη συσκευασία μας και αναζητούμε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για τα προϊόντα μας.

Προτιμούμε τη χρήση χαρτονιού, κατά προτίμηση ανακυκλωμένου, για τη συσκευασία των περισσότερων προϊόντων χρωματισμού και σχεδίασης.

Έχουμε μειώσει σταδιακά την πλαστική συσκευασία στο απόλυτα ελάχιστο απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ότι το προϊόν δεν θα υποστεί ζημιά. Όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιούμε εναλλακτικά υλικά και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, όπως 70% ανακυκλωμένη R-PET blister συσκευασία.

Από το 2020 θα αρχίσουμε να μετατρέπουμε την παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών, που χρησιμοποιούνται για τις τέμπερες Giotto και τις υγρές κόλλες, σε μπουκάλια που παράγονται σε Bio-PET από φυτικές πηγές - ένα νέο ορόσημο στο ταξίδι προς ένα βιώσιμο μέλλον.

groupageCorretta.png