Γράφει η Ευαγγελία Παπαρίζου από το forhappymoments.gr

Σήμερα "μαγειρεύουμε" με το παιχνίδι Giotto be-be My Chef! Αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών από την ηλικία των δυόμισι ετών και άνω είναι η πλαστελίνη, η οποία συμβάλλει και στην ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας.

Ενθουσιάζονται με την υφή της, με τα χρώματα και με τη διαδικασία του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τα χέρια τους. Περνάνε μάλιστα ηλικιακά διάφορες δημιουργικές φάσεις με την πλαστελίνη. Στην αρχή μπορεί απλώς να παίρνουν πλαστελίνη σε κομμάτια και να τη μυρίζουν, να την επεξεργάζονται και να την τεμαχίζουν σε πολλά μικρότερα κομμάτια, είτε με τα χέρια τους είτε με διάφορα, ειδικά εργαλεία. Στη συνέχεια μεγαλώνοντας και κατανοώντας το παιχνίδι μπορεί να αρχίζουν να πλάθουν με τα χέρια τους μικρά σκουληκάκια και μπαλάκια, αλλά και να φτιάχνουν διάφορα σχέδια με κουπάτ. Βέβαια το τελευταίο στάδιο είναι για πιο μεγάλα παιδάκια, όταν αρχίζουν να φαντάζονται και να δημιουργούν...

Και κάπου εκεί έρχεται το παιχνίδι Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Chef από την εταιρία Fila Hellas! Όταν το λάβαμε στο σπίτι μας, η Ιωάννα κατενθουσιάστηκε!! Όλες οι "αγάπες" της συγκεντρωμένες σε ένα κουτί! Μαγειρική με πλαστελίνη!

Έξι βαζάκια με διάφορα χρώματα πλαστελίνης (των 100 γρ.) και μία κουζίνα με μάτια, φούρνο που ανοίγει, φούρνο μικροκυμάτων, διάφορα εργαλεία - εξαρτήματα, καθώς και "βιβλίο συνταγών". Στις πρώτες σελίδες του βιβλίου δείχνει πώς μπορείς να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά χρώματα από αυτά που υπάρχουν στη συσκευασία.

 

Τα πλαστοζυμαράκια Giottobe-be είναι μαλακή πλαστελίνη που δημιουργείται από φυσικά συστατικά, για να είναι ασφαλές το παιχνίδι, και συμβάλλουν στη βελτίωση των δεξιοτήτων. Είναι δερματολογικά ελεγμένα, δεν λεκιάζουν, δηλαδή δεν αφήνουν σημάδια, και είναι πολύ εύκολο να τα αφαιρέσουμε από τα ρούχα: απλώς αφήνουμε να στεγνώσει το σημείο πάνω στο οποίο έχουν κολλήσει και στη συνέχεια βουρτσίζουμε.

Καθώς η Ιωάννα είναι μεν μεγάλη, για να καταλάβει τη διαδικασία του να φτιάξεις φαγητό με πλαστελίνη, αλλά όχι τόσο μεγάλη που να ξέρει τα ραβιόλια ή τα σπαράγγια, κάναμε εύκολες συνταγές... Επιφυλασσόμαστε όμως για αργότερα να αναδείξουμε το μαγειρικό μας ταλέντο!

Ξεκινήσαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα αυγό τηγανιτό. Πήραμε λίγη άσπρη πλαστελίνη και με τον πλάστη δημιουργήσαμε το ασπράδι. Κάναμε μπαλάκι το πορτοκαλί κομμάτι της πλαστελίνης και το πιέσαμε πάνω στο "ασπράδι", για να γίνει ο κρόκος. Και έτοιμο το αυγό μας!

Με σκέτο αυγό όμως δεν χορταίνει κανείς, οπότε έπρεπε να φτιάξουμε και λαχανικά, για να το συνοδεύσουμε. Με την πορτοκαλί πλαστελίνη φτιάξαμε το καρότο, ενώ με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου κάναμε την πρασινάδα με την πράσινη πλαστελίνη.

 

Για το μανιτάρι χρησιμοποιήσαμε μόνο τα χέρια μας και άσπρη πλαστελίνη.

Και για τη ντομάτα χρησιμοποιήσαμε κόκκινη και πράσινη πλαστελίνη, καθώς και το μαχαιράκι, για να χαράξουμε τα φύλλα.

Και πάλι όμως αυγό τηγανιτό με λαχανικά δεν το λες γεύμα, αλλά ορεκτικό! Οπότε έπρεπε να φτιάξουμε και το κυρίως γεύμα: μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό! Βάλαμε την κίτρινη πλαστελίνη στο ειδικό εργαλείο, για να φτιάξουμε τα μακαρόνια.

Φτιάξαμε το φύλλο βασιλικού με πράσινη πλαστελίνη και την ειδική σφραγίδα.

Και τέλος βάλαμε και λίγη κόκκινη πλαστελίνη στο ειδικό εργαλείο, για να δημιουργήσουμε την κόκκινη σάλτσα!

Και ήρθε η ώρα να τα μαγειρέψουμε!

 

Και να σας παρουσιάσουμε τα πιάτα μας...

Καλή σας όρεξη και καλές δημιουργίες! 

Δείτε και τα 2 νέα σετ που προστίθενται στη σειρά Giotto be-be:

το μαγικό κάστρο My Magic Castle και το σετ εργοτάξιο My Builder

Μπείτε ακόμη στην κλήρωση του Familives για ένα παιχνίδι "Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Chef" και για ένα "Giotto be-be Σετ πλαστελίνης My Builder"! Δείτε τους όρους του διαγωνισμού εδώ: https://www.familives.gr/2018/12/diagonismos-me-doro-giotto-be-be-my-chef-kai-my-builder.html

Καλή επιτυχία!

youtubeicon01
Κάντε κλικ πάνω στον κατάλογο και ξεφυλλίστε τον