DIY Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με κουκουνάρια με Glitter Giotto & πηλό Das!

DIY Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με κουκουνάρια με Glitter Giotto & πηλό Das!

Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, φτιάχνουμε υπέροχα, χριστουγεννιάτικα δεντράκια από κουκουνάρια με γκλίτερ!

Ο Δεκέμβρης είναι από τους αγαπημένους μου μήνες, αφού μας βάζει αμέσως σε γιορτινή διάθεση. Με τα κορίτσια μου στολίζουμε το σπίτι μας και κάνουμε όσο πιο πολλές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες μπορούμε! Όταν δε οι χειροτεχνίες μας συνδυάζουν υλικά από τη φύση με ποιοτικά υλικά χειροτεχνίας, τότε το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, oπως αυτά τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια από κουκουνάρια με γκλίτερ που φτιάξαμε πρόσφατα!

Για να φτιάξουμε τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από κουκουνάρια με γκλίτερ, χρησιμοποιήσαμε τα παρακάτω υλικά:

-Κουκουνάρια (που μαζέψαμε με τις κόρες μου από το πάρκο)

-Τέμπερα Giotto Extra Glitter (χρώματα: κόκκινο, πράσινο και ασημί)

-Κόλλα Giotto Bricolage

-Πηλός DAS λευκός 500gr

-Πινέλα ζωγραφικής Giotto Brush Art Series 577

-Επαγγελματικός πλάστης DAS με προσαρμόσιμο μέγεθος (προαιρετικά)

-Πλαστική παλέτα για χρώματα

-1 κομμάτι χαρτί κουζίνας

Με τα κορίτσια μου κόψαμε τον πηλό Das σε μικρά κομματάκια και τα πλάσαμε με τον πλάστη, μέχρι να μοιάζουν με κυκλικό δίσκο ύψους 1 με 1,5 εκ. (περίπου). Αν δεν έχετε ειδικό πλάστη, μπορείτε να πλάσετε τον πηλό με τα χέρια. Εξάλλου ο πηλός Das είναι αρκετά εύπλαστος και στεγνώνει μέσα σε λίγες ώρες με τον αέρα, δηλαδή δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Στο κέντρο κάθε δίσκου από πηλό βάλαμε λίγη κόλλα Giotto Bricolage, που είναι άοσμη, στεγνώνει σχετικά γρήγορα κι όταν στεγνώσει παίρνει διάφανο χρώμα.

Μετά πιέσαμε κάθε κουκουνάρι πάνω σε κάθε δίσκο από πηλό και τα δεντράκια μας ήταν έτοιμα!

Στη συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τις τέμπερες Giotto Extra Glitter και τα πινέλα μας, για να βάψουμε κάθε φύλλο του κουκουναριού, εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά και τη βάση του. Οι τέμπερες Giotto Extra Glitter είναι εντελώς άοσμες, εύκολες στη χρήση τους και το αποτέλεσμά τους είναι πολύ λαμπερό. Στο καλό αποτέλεσμα βέβαια βοήθησαν και τα πινέλα Giotto Brush Art Series 577, που έχουν πλακέ άκρη, λαβή από λουστραρισμένο ξύλο και τρίχες από χοίρο. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τέμπερα Giotto Extra Glitter και σε χρυσό χρώμα που δίνει εξίσου ωραίο αποτέλεσμα.

Βάλαμε αρκετή τέμπερα γκλίτερ και το αποτέλεσμα μάς εντυπωσίασε! Αυτά τα λαμπερά και γιορτινά, χριστουγεννιάτικα δεντράκια από κουκουνάρια στολίζουν πια διάφορες γωνίες του σπιτιού μας και του δίνουν μια ακόμα πιο γιορτινή χροιά!

Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο με την κατασκευή μας!

https://www.youtube.com/watch?v=rAoVQMJ37qk

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!

Γράφει η Σωτηρία Μπιλιανού από το My Little World


Η Σωτηρία Μπιλιανού είναι σύζυγος, εργαζόμενη, crafter, blogger και πάνω από όλα μαμά της Ελένης και της Έλλης. Το επάγγελμά της είναι Οικονομολόγος, με πτυχίο στη Διοίκηση και Master στα Χρηματοοικονομικά, όμως αυτό που της αρέσει περισσότερο είναι να ασχολείται δημιουργικά με τα παιδιά της και να περνάει πολύ χρόνο μαζί τους, να παίζουν, να μαθαίνουν, να χαίρονται. Θα τη βρείτε στο blog της να μοιράζεται ιδέες για δημιουργικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, κατασκευές, συνταγές, σκέψεις, ταξίδια.