Σχεδιάζω τα χαρακτηριστικά προσώπου σε βήματα!

Σχεδιάζω τα χαρακτηριστικά προσώπου σε βήματα!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι:

prosopo1

Διαδικασία

Για να καταφέρουμε να σχεδιάσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου με σωστές αναλογίες χρειαζόμαστε μόνο μερικά βήματα, 2-3 μολύβια κι ένα τετράδιο σχεδίου. Κι όπως σε όλα, εξάσκηση!

prosospo2

prosospo3

Μάτια

Πρώτα σχεδιάζουμε με το μολύβι Β έναν κύκλο. Μετά μία καμπύλη γραμμή που κόβει τον κύκλο στο πάνω μέρος για να μην καταλήξει το μάτι μας να μοιάζει κάπως  ξαφνιασμένο!

Επαναλαμβάνουμε την καμπύλη από πάνω για να δείξουμε τον τρόπο που διπλώνει το δέρμα πάνω από το μάτι. Τέλος προσθέτουμε 2 μικρότερους κύκλους εσωτερικά του πρώτου και μια γραμμή που καμπυλώνει ελαφρώς προς τα κάτω για το κάτω βλέφαρο.

Μετά αρχίζουμε με το μολύβι 2Β να ορίζουμε μικρά σχήματα για την φωτοσκίαση. Όταν θέλουμε πιο σκούρους τόνους πιέζουμε απλά περισσότερο το μολύβι μας. Επίσης με δύο διαγώνιες γραμμές ορίζουμε και το φρύδι. Στη συνέχεια ενώνουμε τους τόνους με το δάχτυλό μας για να μοιάζουν περισσότερο απαλοί. Τώρα περνάμε στις βλεφαρίδες. Ξεκινάμε με το μολύβι 3Β να σχεδιάζουμε ελαφρά καμπύλες γραμμές στην εξωτερική γωνία του ματιού κι όσο κοντεύουμε την μέση του, τόσο περισσότερο καμπυλώνουμε τις γραμμές προς τα πάνω. Μετά την πρώτη σειρά βλεφαρίδων προσθέτουμε άλλη μία για να πυκνώσουν και να μοιάζουν πιο ρεαλιστικές. Το τελευταίο κόλπο είναι να βάλουμε με το μολύβι 3Η απαλά γκρίζα στο εσωτερικό του ματιού, κυρίως στις γωνίες, για να αποδοθεί η καμπυλότητα του οφθαλμού. Έτσι κι αλλιώς το σχέδιο είναι απλά μία ψευδαίσθηση όγκου που δημιουργούμε με γραμμές και τόνους!

prosop4

Μύτη

Για τη μύτη ξεκινάμε με δύο οριζόντιες γραμμές για την αρχή και το τέλος της μύτης, έναν μεγάλο κύκλο στη μέση κι άλλους δύο μικρότερους δεξιά κι αριστερά για τα ρουθούνια. Μετά με το 2Β μολύβι ορίζουμε τις σκιάσεις που θα δώσουν όγκο στη μύτη. Προσοχή στο πλάι οι γραμμές να είναι διαγώνιες. Αυτό θα κάνει τη μύτη να μοιάζει ότι βγαίνει προς τα μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Συνεχίσουμε να βάζουμε με τα μολύβια 3Β και 4Β σκιάσεις στα πιο σκούρα σημεία και σιγά - σιγά ενώνουμε με το δάχτυλό μας. Στο τέλος βγάζουμε λίγο φως στο κέντρο της μύτης με το πλαϊνό της σβήστρας μας.

prosospo5

Χείλη

Για τα χείλη ξεκινάμε ένα σταυρό κι ένα ύψιλον στο πάνω μέρος της κάθετης γραμμής. Μετά το ενώνουμε με τις υπόλοιπες γραμμές για να αποδώσουμε το βασικό σχήμα των χειλιών. Στη συνέχεια κάνουμε τη μεσαία γραμμή λίγο πιο καμπυλωτή για να αρχίσουμε να δίνουμε όγκο. Μετά πολύ απλά βάζουμε ξεχωριστά στο κάθε χείλος καμπύλες γραμμές σαν να ανοίγουμε και να κλείνουμε μία παρένθεση! Προσθέτουμε με το 3Β λίγες απαλές διαγώνιες γραμμές από τις άκρες των χειλιών προς το κέντρο κι ενώνουμε με το δάχτυλό μας. Στη συνέχεια με ένα μυτερό 5Β βάζουμε μερικά πιό σκούρα σημεία και πάλι βγάζουμε φως στο κέντρο με τη σβήστρα μας. Βάζοντας με ένα 3Η λίγη απαλή σκίαση πάνω από το χείλος το κάνουμε να μοιάζει ακόμη πιο ρεαλιστικό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία σχεδιασμού των χαρακτηριστικών προσώπου στο παρακάτω Video:

Ευχαριστούμε την κυρία Κωνσταντίνα Καπανίδου για το άρθρο!

Μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Instagram @kkapanidou για περισσότερη έμπνευση!