DIY Αποκριάτικη στολή με GIOTTO!

Η Γιούλη από το Παιχνιδάκι δείχνει πώς να φτιάξουμε μόνοι μας αποκριάτικη στολή ουράνιο τόξο – ήλιος και σύννεφο! Οι παιδικές κατασκευές μας αρέσουν πάρα πολύ, το γνωρίζετε οι περισσότεροι. Οι αποκριάτικες στολές όμως πάντα μας ενθουσίαζαν. Συγκεκριμένα οι χειροποίητες αποκριάτικες στολές.

 

Αυτή τη φορά η Γιούλη έφτιαξε με τα παιδιά της μια χειροποίητη αποκριάτικη στολή ουράνιο τόξο – ήλιο και ένα μικρό συννεφάκι! Η διαδικασία ήταν πολύ διασκεδαστική. Δείτε παρακάτω.

Για να φτιάξετε την χειροποίητη αποκριάτικη στολή ουράνιο τόξο θα χρειαστείτε:

  1. κούτα
  2. τέμπερες Giotto
  3. κορδέλα
  4. χαρτόνι κίτρινο Giotto Album Kids
  5. στέκα
  6. χρώματα για Make up Giotto

Στολή ουράνιο τόξο, οδηγίες βήμα βήμα.

Πήρα ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόκουτας και σχεδίασα με μολύβι τις γραμμές του ουράνιου τόξο.

Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε μαζί με τα παιδιά με τα πινέλα μας και τις τέμπερες όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και το αφήσαμε στο μπαλκόνι για αρκετή ώρα μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Αφού στέγνωσε το ουράνιο τόξο έκανα 2 τρύπες πάνω δεξιά και αριστερά και πέρασα μια κορδέλα για να το κρεμάσω πάνω στο παιδί.

Κατασκευή στέκας ήλιος

Έκοψα 7 κίτρινα διπλά φύλλα και αφού έβαλα ανάμεσα τη στέκα, κόλλησα τις άκρες τους με ζεστή σιλικόνη.

Το αρχικό αποτέλεσμα έδειχνε κάπως έτσι.

Η Ζωή όμως ήθελε κάτι λίγο πιο εντυπωσιακό και αυτή τη φορά έκοψα άλλα 6 μικρότερα φυλλαράκια και τα κόλλησα από την πίσω πλευρά.

Σειρά είχε το make up με θέμα τον ήλιο!

Χρησιμοποίησα τα χρώματα για make up από  Giotto, στις βασικές αποχρώσεις. Το συγκεκριμένο πακέτο έχει μέσα άσπρο, μαύρο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και πράσινο.

Απ’ όλα τα χρώματα χρησιμοποίησα το κίτρινο και το άσπρο και έκανα στο πρόσωπο της Ζωής πολλές ακτίνες στα 2 αυτά χρώματα.

Η στολή  ουράνιο τόξο – ήλιος ήταν έτοιμη και πανέμορφη. Τα συνδυάσαμε όλα με το αγαπημένο κίτρινο φόρεμα της Ζωής και έδεσαν όλα υπέροχα.

Για να φτιάξετε την χειροποίητη αποκριάτικη στολή συννεφάκι θα χρειαστείτε:

  1. κούτα
  2. τέμπερες Giotto
  3. κορδέλα

Πάνω σε μια χαρτόκουτα σχεδίασα ένα συννεφάκι και στη συνέχεια το χρωματίσαμε μαζί με τα παιδιά. Πρώτα το βάψαμε όλο με την άσπρη τέμπερα και στη συνέχεια κάναμε σχέδια με την μπλε τέμπερα. Το αποτέλεσμα βγήκε καταπληκτικό!

Έπειτα το έβγαλα και αυτό στο μπαλκόνι για να στεγνώσει καλά.

Μόλις στέγνωσε του έκανα 2 τρύπες πάνω δεξιά και αριστερά και το κρέμασα στο παιδί με την κορδέλα.

Σειρά είχε το make up

Από την ίδια συσκευασία που έβαψα την Ζωή Ήλιο, έβαψα και τον Στέλιο σύννεφο.

Χρησιμοποίησα το μπλε και το άσπρο. Αρχικά έφτιαξα ένα μπλε συννεφάκι και στη συνέχεια έκανα μερικές γραμμές από πάνω με το άσπρο.

Η στολή  συννεφάκι ήταν έτοιμη και πανέμορφη. Τα συνδυάσαμε όλα με το τζιν και την μπλε ζακέτα του Στέλιου και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!

Ευχαριστούμε θερμά τη Γιούλη, τη Ζωή, το Στέλιο και το https://paixnidaki.com για τις όμορφες δημιουργίες με προϊόντα GIOTTO!

Να παίζετε και να μεταμφιέζεστε όλη τη χρονιά!