Μάρτης με DAS SMART

Μάρτης με DAS SMART

Μάρτης ή Μαρτιά…το έθιμο που συνηθίζαμε να φτιάχνουμε και να φοράμε την 1η Μαρτίου. Μάρτης…ένα βραχιολάκι φτιαγμένο από κόκκινη και άσπρη κλωστή που έχουν στριφτεί ή πλεχτεί,. Τα παιδιά συνήθιζαν να φορούν στον καρπό του χεριού τους το βραχιολάκι, για να τους προστατεύει από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φορούσαν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.

Πως θα το φτιάξω;

Θα χρειαστείς κόκκινη και άσπρη κλωστή. Εμείς όμως δεν θα κάνουμε ένα απλό Μάρτη. Θα τον διακοσμήσουμε με αξεσουάρ, φτιάχνοντας τα με πηλό Das Smart! Επιλέξαμε τις συσκευασίες 57gr πηλού Das Smart που είναι ο νέος πηλός μοντελισμού που ψήνεται στο φούρνο στους 130°C για 30 λεπτά διαθέσιμος σε 45 φωτεινά και λαμπερά χρώματα, απλά με glitter και μεταλλικά και ιδανικός για μικρά κοσμήματα και σχέδια με λεπτομέρειες! Ακόμη, επιλέξαμε τα κατάλληλα εργαλεία Das Smart για να κόψουμε τον πηλό και να φτιάξουμε λεπτομέρειες σχεδίασης!

IMG 3446

Πάμε όμως να δούμε πώς θα φτιάξουμε το Μάρτη!

Αρχικά πλέκουμε τις κλωστές μας άσπρη και κόκκινη, ώστε να σχηματίσουμε το βραχιόλι μας.
Έπειτα παίρνουμε τον πηλό στα χρώματα που επιθυμούμε και φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε, αστέρια, λουλούδια της άνοιξης, καρδίες και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε για να διακοσμήσουμε το βραχιόλι μας. Χαράσουμε γραμμές με τα εργαλεία Das Smart για να δημιουργήσουμε ακριβείς λεπτομέρειες και υφές στα σχέδια μας!

pic

Όταν ολοκληρώσετε και εσείς το βραχιολάκι σας φορέστε το και βγείτε άφοβα να απολαύσετε την υπέροχη εποχή της άνοιξης και το μήνα Μάρτη!

Καλό μήνα!

2

Πρωτότυπες ιδέες

Με άλλη κλωστή, δαντέλα ή με χάντρες ή ακόμη όπως προτείνουμε με σχέδια από πηλό Das Smart!

 

Καλή άνοιξη να έχουμε!

 

Γράφει η FILA HELLAS.


Και μην ξεχνάτε:

Ακολουθήστε μας σε Facebook & Youtube !

logo fila greece