Διακόσμησε το δωμάτιο σου με απίθανα 3D καδράκια από πηλό!

Διακόσμησε το δωμάτιο σου με απίθανα 3D καδράκια από πηλό!

Αναγνωρίζοντας την αγάπη του για τις κατασκευές το περιοδικό Familives σας δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα καδράκια 3D από πηλό για το παιδικό δωμάτιο! Πάμε να δούμε πως μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο σας για τη νέα σχολική περίοδο!

Για την κατασκευή μας χρησιμοποιήσαμε υλικά από την εταιρεία Fila, που είναι εύχρηστα και σε προσιτές τιμές. Τι θα χρειαστούμε:

  • Φαντασία και όρεξη για δημιουργία
  • Πηλό Das
  • Χρώματα Giotto Décor Acrylic
  • Πινέλα Giotto 
  • Κουπάτ Giotto Patlume

Παίρνουμε μία ποσότητα από τον πηλό Das, τον πλάθουμε, τον ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 2 εκ. και τον κόβουμε στις διαστάσεις που επιθυμούμε για το κάθε καδράκι. Επιλέξαμε διαστάσεις 15 Χ 15 εκ. και 20 Χ 15 εκ. Στο πάνω μέρος κάνουμε δύο μικρές τρύπες με ένα ξύλινο καλαμάκι, ώστε να μπορούμε να περάσουμε κορδέλα ή κορδόνι, για να τα κρεμάσουμε αργότερα. Στη συνέχεια παίρνουμε ακόμη μία ποσότητα από τον πηλό Das, πλάθουμε και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ. και με τα κουπάτ Giotto Patlume κόβουμε τα σχέδια που θέλουμε να έχει πάνω το κάθε καδράκι μας. Έπειτα βρέχουμε ελαφρώς τη μία πλευρά από το κάθε σχέδιο και το κολλάμε πάνω στο κάθε καδράκι. Μετά αφήνουμε να στεγνώσουν καλά τα καδράκια. Ο πηλός Das δεν χρειάζεται ψήσιμο, καθώς στεγνώνει με τον αέρα, ενώ είναι άοσμος. Εμείς τα αφήσαμε μία ημέρα, για να στεγνώσουν.

Και την επόμενη ημέρα πήραμε τα χρώματα Giotto Décor Acrylic και με τα πινέλα Giotto αρχίσαμε να ζωγραφίζουμε πάνω στα καδράκια περνώντας με χρώμα ξεχωριστά την επιφάνεια του κάθε κάδρου και τα 3D σχέδια. Τα χρώματα κάλυψαν με ευκολία τον πηλό! Επίσης προσθέσαμε κάποιες λεπτομέρειες με χρώμα, ενώ γράψαμε και τα ονόματα μας πάνω σε μερικά καδράκια, για να είναι πιο προσωποποιημένα! Στο τέλος αφήσαμε να στεγνώσουν καλά και τα χρώματα.

Κάποια καδράκια τα τοποθετήσαμε στο γραφείο μας στηριγμένα σε ξύλινη βάση και κάποια άλλα, αφού τα περάσαμε κορδόνι, τα κρεμάσαμε στο παιδικό δωμάτιο.

Μέσα από τη συγκεκριμένη κατασκευή διασκεδάσαμε μικροί και μεγάλοι και περάσαμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας! Επίσης είναι μια ωραία ιδέα για δώρο στους φίλους των παιδιών!


Ευχαριστούμε την εταιρία Fila για την παραχώρηση των προϊόντων!

Γράφει η Καίτη Μιχαλοπούλου από το Οι παραμυθένιες


Η Καίτη Μιχαλοπούλου είναι σύζυγος, blogger, εργαζόμενη νοσηλεύτρια, μαμά δύο δίδυμων κοριτσιών, για χάρη των οποίων ξεκίνησε να γράφει τα δικά της παραμύθια κι η αγάπη της αυτή για το γράψιμο έδωσε το όνομα στο προσωπικό της blog "Οι παραμυθένιες"! Αγαπά όσα την κάνουν να νιώθει παιδί!

Περιοδικό Familives